The challenge was to reinvigorate this 1990`s commercial office building experience against shifting trends in the workplace. It is our firm belief that an organisation’s success will depend on face-to-face interaction and collaboration. When trying to attract, retain and nurture top talent, the workplace plays a hugely significant role in how people perceive a business.

Chris Griffin, dn-a Associate, who delivered the project said:

“we developed a new flexible office model that allows the third and fourth floors to be split into a highly adaptable combination, offering demise sizes from approximately 2,000 sq ft up to 24,000sq ft thus, providing a platform to attract progressive companies looking for uplifting and thought-provoking premises. Spaces designed not just to spark collaboration but that innovation you ignite in business environments when people collide.”

The introduction of a distinctive new reception re-identifies Hythe House as a contemporary, forward thinking space, creating a welcoming atmosphere that draw tenants and visitors to the relaxed meeting and co-working areas. New graphic signage has provided a consistent brand identity to the development. Hythe House now provides a highly specified, modern office standard arranged over ground and four upper floors, comprising 56,280 sq ft.

The new reception area, additional showers, bicycle storage and external terrace have ensured that the building enhances the wellbeing of its` occupiers and has received universal approval. Refurbishment to the reception uses, harmonious warm timber flooring and feature walls, `plug and play` workstations provides the space with a `ready to go` functionality. Soft lighting and warm colours create an inviting, welcoming atmosphere that draw tenants and visitors to the relaxed meeting and co-working areas.

Shared landlord areas and office floors have undergone an extensive CAT A refurbishment that is agile and flexible. The open plan space has been reinvigorated into an innovative and vibrant workplace. Office floors have been designed for maximum flexibility giving tenants a range of choices, be it exposed services, to occupation density and the design of the kitchens and communal areas. Achieving this was a technically challenging process which required adept integration of architecture and mechanical engineering design.