Thames Tower, the unstoppable force of this terracotta giant, continues to make us proud. Last Thursday the creative refurbishment received recognition at the RIBA South Awards, taking home a                                      RIBA South Award & RIBA Sustainability Award.

The critiques from the judges were overwhelmingly supportive, stating Thames Tower is ‘a model of creative sustainability’, ‘a model of restraint and refinement’ and that ‘the whole thing is an object lesson in the virtue of studied simplicity’.

“Thames Tower distinguishes itself through the creative re-use of the skeleton of its predecessor, the huge contribution it makes to the public realm, and the refined purity of its architecture.” – RIBA Judges 2018

They went onto say, “The effect on the surrounding area is remarkable. Reading’s major urban space is now graced by a building of modern majesty. The building’s calm aura of assured quality upgrades the space – and the town.” To read the rest of what the judges had to say click here.

We are so honoured to receive recognition for designing a ‘new type of office for the Thames Valley’, oozing collaborative spirit with co-working spaces and a contemporary fit-out. Having just won a BCO Regional Award the week before, it is fair to say Thames Tower is on a winning streak.

“The decision to opt for a refurbishment was influenced by the aspiration to sustainably reduce the building’s embodied energy.”

We’d like to thank everyone involved in what has been a truly fantastic experience bringing this building back to life. Winning this award is due to the great project team who were engaged from the start, always looking for ways innovate.

Winning the RIBA Sustainability Award has been a particularly great achievement as the decision to opt for a refurbishment was influenced by the aspiration to sustainably reduce the building’s embodied energy. By renovating the building instead of designing an entire new build this had a significant positive environmental impact as the entire structural frame of the existing building was re-used. To be recognised for this by the RIBA is certainly a great accomplishment.

Thames Tower Reading - Ground Floor Colonnade - Office Design / Refurbishment RIBA Sustainability Award

Thames Tower Reception Reading Concrete Bamboo Panelling Great Interior Design RIBA Sustainability Award

The Roost Thames Tower Biophilic Design Terrace Nature Wellbeing Office Culture Event Amenity Space RIBA Sustainability Award